Back to top

Minőségpolitika

A társaság vezetése és munkatársai elkötelezettek annak érdekében, hogy szolgáltatásainak minősége folyamatosan megfeleljen vevőink igényeinek.
A társaság tevékenysége, az általunk nyújtott szolgáltatás az MSZ EN ISO 9001 : 2015 szabvány szerint kiépített minőségirányítási rendszeren alapul.
Minőségirányítási rendszerünk érvényességi területe a következő: nemzetközi és belföldi közúti áruszállítás
Minőségirányítási rendszerünk működtetésének elsődleges célja, a vevői bizalom erősítése, ügyfeleink teljeskörű megelégedettségének elérése.

Kiemelt feladatunknak tekintjük a német Daimler AG logisztikai elvárásainak teljeskörű megvalósítását.

Társaságunk a megrendelői logisztikához kapcsolódó költségeinek optimalizálása érdekében folyamatosan fejleszti informatikai-, járműirányítási és árukövetési informatikai rendszerét.
A közúti áruszállítás során a közlekedés biztonsága meghatározó része üzletpolitikánknak.
Célul tűzzük ki munkatársaink állandó képzését, mert csak így biztosítjuk, hogy amit tenni akarunk, azt a legjobban tegyük.

A megrendelések teljesítése során vevőink igényei az irányadóak, mert csak így érhetjük el, hogy szolgáltatásaink jobbak legyenek versenytársainkéinál és csak így nyerhetjük el vevőink megelégedettségét.

A társaság vezetése kinyilvánítja elkötelezettségét és aktív támogatását minőségpolitikánk maradéktalan végrehajtása és minőségirányítási rendszerünk továbbfejlesztése céljából.

Kecskemét, 2021. november 04.

Sziládi József
ügyvezető

ISO tanúsítvány megtekintése (magyar)

ISO tanúsítvány megtekintése (angol)